קהילה יקרה,

השבוע זכיתי לצפות במופעי הסיום המרשימים של אולפנת המחול של יואב, והיה קשה שלא להתרגש ולהתמלא בגאווה גדולה. במשך יומיים עלו לבמה הרקדניות והרקדנים המופלאים שלנו, והציגו מופעים מרהיבים שסיכמו שנה של עבודה קשה, התמדה, כישרון ואהבה גדולה למחול. מעבר לרמה המקצועית הגבוהה, אפשר היה לראות על הבמה את הביטחון, ההשקעה, ההתרגשות והדרך המשמעותית שכל אחת ואחד מהם עברו לאורך השנה.

אולפנת המחול של יואב, בראשותה של רבקה ברק, פועלת כבר 45 שנה ומהווה בית חינוכי, אמנותי וקהילתי לדורות של תלמידות ותלמידים. לאורך השנים גידלה האולפנה רקדניות ורקדנים רבים, שאהבת המחול ממשיכה ללוות אותם גם הרבה אחרי שסיימו את דרכם בבית הספר. תודה גדולה לרבקה ברק ולצוות המסור של אולפנת המחול, למרכז קהילתי יואב, להורים המלווים לאורך כל השנה, וכמובן לרקדניות ולרקדנים הנהדרים שלנו, שהעניקו לכולנו רגעים של יופי, יצירה וגאווה יואבית גדולה.

בתחילת השבוע אירחתי בלשכתי, יחד עם מנהל מחלקת הספורט נתן בר, את נגה קורן מקיבוץ בית גוברין, לקראת יציאתה לאליפות אירופה של ארגון Virtus בענף האופניים, במסגרת ההתאחדות הישראלית לספורט מותאם. נגה, בת 20, מתאמנת בקבוצת מכבי דרופס, ולאחרונה רשמה הישג מרשים כשזכתה במקום השני באליפות ישראל כביש במקצה הנשים בקטגוריית גיל 19 עד 29. באליפות שתתקיים בפולין היא תהיה חלק מהמשלחת הישראלית ותייצג את המדינה ואת יואב בגאווה גדולה. בירכנו אותה על הדרך המרשימה, על ההתמדה ועל הרוח הספורטיבית, ואיחלנו לה הצלחה רבה בתחרות. מבחינתנו, נגה כבר אלופה.

השבוע נפרדנו במסגרת ישיבת המליאה ממפקד נפת לכיש בפיקוד העורף, אל"מ במיל׳ דוד רם, עם סיום תפקידו. דוד ליווה את המועצה לאורך שנים וביתר שאת בתקופה המורכבת שעברנו, בשגרה ובחירום, והיה עבורנו שותף משמעותי, מקצועי וזמין בחיזוק המוכנות, הביטחון והחוסן הקהילתי. דוד הוא תושב המועצה, חבר ובן בית ביואב, והחיבור שלו למקום הורגש בכל מפגש, החלטה ושיתוף פעולה. בשם תושבות ותושבי המועצה הודיתי לו על המנהיגות, האחריות, המחויבות והעמידה לצד המועצה, הנהגות היישובים וכוחות החירום לאורך הדרך. במהלך הפרידה דוד ריגש אותנו כשאמר שיואב היא עבורו כמו בית, ואני חושב שזו אמירה שמבטאת היטב את הקשר המיוחד שנוצר לאורך השנים. אני מאחל לדוד הצלחה רבה בתפקידו החדש ובהמשך דרכו, ומודה לו מעומק הלב על תרומתו המשמעותית למען ביטחון תושבות ותושבי יואב.

ביום ראשון התקיים בבית גילאור אירוע חגיגי לסיום שנת הפעילות של חוגי היצירה, בהשתתפות ותיקות וותיקים רבים מיישובי המועצה. האירוע סיכם שנה עשירה של יצירה, למידה, מפגשים חברתיים ועשייה קהילתית, וכלל תערוכה מרשימה של עבודות המשתתפים מחוגי האמנות, הציור, הפסיפס, הוויטראז', הקרמיקה, התכשיטים, מלאכות היד ומיזם הצילום הקהילתי "בשבילנו". התוצרים שהוצגו שיקפו כישרון, התמדה והשקעה גדולה, והזכירו לנו שוב את מקומו החשוב של בית גילאור כמרחב של שייכות, חברה, יצירה ומשמעות עבור ותיקות וותיקי יואב. תודה לצוות בית גילאור, למדריכות ולמדריכים, למשתתפות ולמשתתפים ולכל השותפים לעשייה לאורך השנה.

במושב סגולה הוקם לאחרונה מגרש פטאנק חדש, במסגרת שיתוף פעולה בין גילאור, מחלקת הספורט במועצה, הוועד המקומי ותושבי היישוב. היוזמה נולדה בעקבות קול קורא של גילאור, ונועדה לעודד פעילות ספורטיבית, חברתית ונגישה עבור ותיקות וותיקי היישוב, באוויר הפתוח ובאווירה קהילתית נעימה. פטאנק הוא משחק המשלב תנועה, ריכוז, חשיבה, חברות והנאה משותפת, ומתאים במיוחד לפעילות ותיקים. תודה מיוחדת לפיט מקיבוץ נגבה, שהגיע לסגולה ולימד את המשתתפים את יסודות המשחק. זו עוד יוזמה יפה שמחברת בין ספורט, קהילה, בריאות ופנאי, כחלק מאיכות החיים ביואב בכל גיל.

השבוע החלו עבודות פיתוח ותשתיות בקיבוץ כפר מנחם, באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח יואב. במסגרת העבודות משודרג הכביש מציר הכניסה לקיבוץ ועד לאזור חדר האוכל, כולל טיפול בתשתיות, עבודות קירצוף וריבוד ובהמשך גם סימון וצביעה. זהו שלב נוסף בתוכנית הרב שנתית של המועצה לשדרוג כבישים ותשתיות בתוך יישובי יואב, לאחר עבודות שבוצעו גם במושב כפר הרי״ף. נמשיך לקדם בהדרגה עבודות נוספות ביישובי המועצה, בהתאם לתוכנית העבודה, כדי לשפר את הבטיחות, הנגישות ואיכות החיים של התושבות והתושבים.

ראש הטופס

תחתית הטופס

בתחילת השבוע התקיימה בקיבוץ בית גוברין סדנה מיוחדת לילדים מיוחדים ולהוריהם, בשיתוף אשכול שורק דרומי. במהלך המפגש נהנו הילדות והילדים מסיפורים על כלי נגינה מסקרנים מכל העולם, למדו לחוות ולהקשיב לצלילים גם דרך הגוף ולא רק דרך האוזניים, וסיימו ברגע של מנוחה ושקט. אנו רואים חשיבות רבה בקידום מענים מותאמים, רגישים ונגישים לילדים ולמשפחות עם צרכים מיוחדים, מתוך תפיסה שכל ילדה וילד זכאים למרחב בטוח, מקבל ומאפשר, שבו יוכלו להשתתף, ליהנות, להתנסות ולהרגיש חלק מהקהילה. פעילות כזו מחזקת לא רק את הילדים והמשפחות, אלא גם את הערבות ההדדית ואת החוסן הקהילתי ביואב. שמחנו לראות את החיוכים, הסקרנות והחיבור שנוצרו דרך המוזיקה. תודה גדולה לאורלי, מנהלת תחום הרווחה והבריאות בבית גוברין, ולכל השותפים שאפשרו את הפעילות היפה והמרגשת הזו.

היום התקיימה בבית העלמין בקיבוץ רבדים אזכרה מרגשת לזכרו של חיים שר ז"ל, שנהרג בשבי הירדני במלחמת העצמאות. זו השנה השלישית שבה מתקיימת האזכרה, בשיתוף המועצות האזוריות נחל שורק ויואב, והיא מבטאת זיכרון משותף, שותפות אזורית וחיבור חשוב בין קהילות שונות ברוחן ובאורח חייהן. חיים שר ז"ל הצטרף לקיבוץ רבדים, השתתף בלחימה על גוש עציון ולאחר הקרב הקשה נורה למוות בשבי בירדן. עם שיבת השבויים ארצה, דאגו חברי רבדים להשיב גם את גופתו לקבורה מכובדת בקיבוץ.תודה לראש מועצה אזורית נחל שורק שי רייכנר, שמכבד אותנו בנוכחותו וליהודה הולשטיין מיד בנימין, שחוקר את התקופה ויזם את המסורת המכבדת לעלות לקברו של חיים שר ז"ל, על תרומתו להנצחת הזיכרון. האזכרה מזכירה לכולנו את החשיבות של זיכרון, אחדות ואחריות משותפת.

לקראת חופשת הקיץ, אנחנו ממשיכים לחזק את העבודה המשותפת עם היישובים כדי להעניק לבני ובנות הנוער שלנו מעטפת קהילתית בטוחה, ערכית ומשמעותית. לפני מספר ימים התקיים פורום משותף למנהלי הקהילות, מנהלי החינוך ונציגי מנהלות החינוך ביישובים, שעסק בהיערכות לקיץ ובחיזוק שיתופי הפעולה למען בני ובנות הנוער ביואב. במהלך המפגש דנו המשתתפים במאפייני הנוער כיום, באתגרים הייחודיים של המרחב הכפרי ובדרכים להמשך חיזוק ודיוק העבודה המשותפת בין כלל הגורמים ביישובים ובמועצה. המטרה המרכזית היא להבטיח לבני הנוער שלנו קיץ בטוח, מיטיב, משמעותי ומלא בפעילות חיובית, תוך שמירה על קשר רציף בין הקהילה, מערכות החינוך, גורמי הטיפול והאכיפה. את המפגש הובילו מחלקת היישובים, הרשות לביטחון קהילתי, מחלקת ילדים ונוער, המחלקה לשירותים חברתיים, השירות הפסיכולוגי חינוכי והשיטור הקהילתי. אני מודה לכל השותפים במועצה וביישובים על ההתגייסות, האחריות והמחויבות המשותפת לבני ובנות הנוער שלנו.

ביום רביעי התחילה חופשת הקיץ של ילדות וילדי גני הילדים ותלמידי ותלמידות בתי הספר היסודיים, זאת לאחר שנה מאתגרת במיוחד שכללה מלחמה ואתגרים נוספים. נאחל לכל הילדים והילדות היקרים שלנו חופשת קיץ נעימה ובטוחה, הנאה מלאה מכל הפעילויות שהכנו עבורכם, קיץ של צבירת כוחות ומבט אופטימי קדימה.

לצערנו גם השבוע קיבלנו בשורות קשות מלבנון כאשר סרן דוד חזות, בן 21 מאשקלון, מפקד מחלקה בגדוד 12 שבחטיבת גולני, נפל בקרב בדרום לבנון. מכאן אני רוצה לשלוח את תנחומיי למשפחתו ולאחל החלמה שלמה לפצועים. מי ייתן ודוד יהיה החלל האחרון בלבנון ובשאר הגזרות.

סופ"ש נעים, שנדע ימים שקטים, בטוחים ושלווים. נישא כולנו תפילה לשלומם של כל כוחות הביטחון.

נתי לרנר, ראש המועצה